woensdag 21 oktober 2009

Betrapt

Direct gefotografeerd:

Na het nemen van deze foto's miste ik nog steeds iets. Toen ontstond het idee om een automobilist te fotograferen op het moment dat ik betrapt wordt op het fotograferen. Dit sluit ook goed aan bij eerdere foto's die ik in weerspiegelingen van auto's heb genomen.


De laatste foto ga ik gebruiken in de serie. Dit beeld past voor mijn gevoel het beste in de serie. Er zit een gevoel van gluren in en daarop word ik betrapt.

Laatste week

Hoe ga ik selecteren? Wat wordt de climax in de serie? Ik heb zelf het gevoel dat er nog iets ontbreekt. Als je mensen bespied wat wil je dan zien of wat is je grootste angst? Je wilt zien dat er iets gebeurt of dat er iets is waarover je kunt praten, je grootste angst is betrapt worden. Dit betrapt worden wil ik als laatste foto in de serie zetten. Ik ga op straat mensen fotograferen en het moment vast proberen te leggen dat ze mij opmerken als fotograaf. De fotograaf die bloot gesteld wordt aan de wereld.

Binnen vs. buiten

Binnen vs. buiten


Kijkertje

Weerspiegelingen

Bespreking 10-10-2009

De werkbespreking van 10 oktober heeft mij van stof tot nadenken voorzien. Ik wil proberen een nieuwe overzichtsfoto te maken waarin het thema duidelijk naar voren komt. Dus de straat moet te zien zijn maar ook de spiegeltjes aan de muren. Bart gaf aan dat het interessant zou zijn om te bekijken wat er gebeurt als je betrapt wordt op het gluren. Wat vind ik zelf eigenlijk interessant? Ik merk dat ik tot nu toe veel geexperimenteerd heb met verschillende manieren van gluren. Ik merk dat ik de foto's van de spiegeltjes en de kijkertjes het minst interessant vind. De weerspiegelingen in auto's, het kijkertje van mijn deur en de combinatie tussen de binnen en buitenwereld vind ik alle drie interessant en de moeite waard om mee door te gaan.