woensdag 22 oktober 2008

Script

Op donderdag 16 oktober zijn Marjolijn, ik en Karin bij mij thuis bij elkaar gekomen om onder het genot van een drankje aan ons script te werken. We hebben twee verhaallijnen uitgewerkt. De eerste heeft als vertrekpunt de visie van de duiker. De tweede verhaallijn heeft als vertrekpunt de visie op de duiker. We proberen in beide verhaallijnen niet te veel prijs te geven over de duiker. Op deze manier gaan we proberen een bepaalde spanningsopbouw te creëren. Hieronder is een korte opsomming te vinden over beide ideeën.

Vanuit de duiker:
- Trap vanuit de rivier de Dieze, trap oplopen, verkennend.
- In de straat, vertrek ter hoogte kapper, naar de kroeg. Focus op mensen die kijken naar de duiker. De bedoeling is om het gevoel bij de kijker te creëren hoe het voelt om aangekeken te worden.
- Binnen in de kroeg: rij mensen aan de bar, plaats in het midden open. Mensen kijken om, draaien weg en kijken nogmaals. Mensen verplaatsen iets, of verzetten hun drankje als de duiker plaats neemt.
- Zitten aan de bar, bier bestellen, 1 vinger in beeld.
- Bier drinken met het mondstuk, glas leger.
- Nootjes eten, onhandig, nootjes laten vallen door de handschoenen.
- Betalen, onhandig geld pakken, zak.
- Trap naar beneden, wc, deur op slot, lastig in kleine ruimte. wc doortrekken, snorkel over de rand, de snorkel wordt vergeten door de duiker.

Kijkend naar de duiker:
- 1e shot: rij mensen aan de bar afgaan, terug naar duiker, shot bier.
- nootjes eten, mondstuk 1 hand in beeld.
- jas aan, onhandig.
- betalen
- weg via deur, deur die dicht gaat is eindshot.

Morgen gaan we beide ideeën opnemen. Zaterdag zullen dus de eerste beelden te zien zijn. Hieronder zijn nog een aantal foto's te zien ter illustratie...