woensdag 3 juni 2009

Dagsessie 02

Naar aanleiding van de kritiek van Corin ben ik verder gegaan met het verbeteren van de dagserie. Ik heb verschillende zaken toegevoegd. Oordopjes, slaappillen, boekjes en een opstapeling van bekers en glazen heb ik opgenomen om te verduidelijken dat het om een nachtwerker gaat die slecht slaapt.





Nu moet ik nog uit al het materiaal een selectie maken. Ook ben ik nog aan het nadenken over de slaappillen dit kan te uitleggerig worden.

Portretten nachtwaker 02

Ik heb nog een tweede portretserie gemaakt. Dit omdat ik niet helemaal tevreden was over de eerste. Ik wilde alleen liggende foto's omdat dit wellicht beter gaat passen in mijn eindpresentatie. Ook zag ik bij de vorige serie dat de nachtwaker bij de eerste foto net niet in de camera kijkt en dit wilde ik juist wel. Dus zodoende nog een tweede sessie....

Feedback Corin en David

Afgelopen donderdag heb ik met David en Corin gesproken over mijn dagboek. Zij hebben mij van een aantal nuttige tips voorzien die mij in de laatste fase van het project verder kunnen helpen.

Corin en David vonden dat de portretten van de nachtwaker geslaagd waren en goed in de vertelling passen. Corin gaf aan dat ze de dagfoto's (slapeloosheid, saaiheid) niet direct uit de vorige serie foto's haalde. Hier kan ik aandacht aan besteden als ik de vorige foto's ga aanvullen. Ook gaf Corin aan dat de sleur in de nacht duidelijker mag. Ik ga hier nog mee experimenteren, maar zoals de foto's er nu voor liggen ben ik niet ontevreden over de nachtfoto's. Voor mij staan namelijk de foto's van de lege beeldschermen en de lege garage voor de eenzaamheid en saaiheid. David gaf nog aan dat hij meer echt nachtfoto's had verwacht.... ik zal nog eens vragen wat hij hier precies mee bedoeld....