woensdag 14 januari 2009

Laatste bericht

Ok, wat gaat het worden, welke van de 4 films die ik heb meegebracht naar de laatste werkbespreking wordt het vertrekpunt voor mijn eindproduct? Het eerste idee, lenen.nl vs. werkgelegenheid is in de volgende films te zien.





In deze film is het echter niet helemaal duidelijk te zien wat er te zien zou moeten zijn in beide bewegende beelden. Ik wil namelijk laten zien dat deze vorm van materialisme zoals in de foto te zien is kan leiden tot werkgelegenheid (legitimeren), maar ook leen gedrag kan veroorzaken (kritiek). Dit is het vertrekpunt geworden voor mijn laatste idee. Ik ben deze week gaan filmen in een groot metaalbewerkingsbedrijf. Hierin werken allemaal mannen in overalls die allerlei arbeid verzetten. Ik heb het geheel gefilmd en een aantal close-ups die ik van verschillende arbeiders heb geschoten. Dit wil ik gaan koppelen aan de film die ik al eerder had gemaakt van de persoon die zijn handtekening zet op een leencontract (zie hierboven). In deze film is duidelijke te zien dat het een contract van de DSB bank is. Dit laat in mijn optiek de kritiek goed zien.

De SMS film heb ik even gelaten voor wat het is. De film van de thuissituatie en de woonboulevard die ik gepresenteerd heb neem ik niet mee naar de presentatie. Over beide films was ik wel tevreden, maar de kritiek en legitimatie van het bovengenoemde idee vind ik beter.
Momenteel heb ik problemen met mijn computer, wat betekent dat ik tot nu toe maar 1 film heb kunnen uploaden. Vanavond en morgenvroeg probeer ik de rest van vorige week er nog op te zetten.

Film: Woonboulevard vs. Kind met flatscreen



Film: SMS



Toch nog gelukt....