donderdag 2 april 2009

Monteren

Gisteren de hele dag aan het geluid gewerkt. Ik heb geprobeerd om een interessant verhaal samen te stellen bestaande uit verschillende fragmenten. Inhoudelijk ben ik nu wel tevreden. Ik ga vanmiddag eerst met David zijn film en mijn film bekijken en bekritiseren. Daarna ga ik de laatste hand aan mijn film leggen.

Ik heb nu gekozen voor een pakkende opening waarin de noodzaak en de passie voor fotografie uit spreekt. Daarna heb ik een korte intro gemaakt waarin een beeld wordt gevormd van Harry Cock. Daarna ga ik dieper in op zijn fotografie. Wat is kenmerkend voor zijn fotografie en wat vertellen zijn foto's vormen hierin de hoofdmoot. Voorlopig heb ik interview beelden afgewisseld met bestaande foto's van Harry. Ik heb een aantal foto's gebruikt die recent in de Volkskrant hebben gestaan en foto's uit het vrije werk van Harry.

Kortom vandaag nog even knallen om de boel af te krijgen...

maandag 30 maart 2009

Eindpresentatie vormstudies

Interview Harry Cock

Na een afzegging van Gert Jan Kocken en een toezegging van Harry Cock was het afgelopen donderdag zover. Na drie uur treinen (Tilburg-Assen) werden we opgehaald door Harry. 5 uur later gingen we weer weg. In de tussentijd hebben we een interessant interview van ongeveer 1,5 uur afgenomen. De rest van de middag hebben we over allerlei fotografie zaken gesproken. Een super gezellige en interessante middag!

We hebben uitvoerig gesproken over de thematiek die Harry hanteert in zijn vrije werk. Dit zal ook de inhoud van mijn korte film gaan vormen. Momenteel ben ik bezig met het ordenen van de relevante info. Ik vind het erg moeilijk om keuzes te maken tussen verschillende stukken. De hoofdmoot is voor mij dan wel duidelijk maar hoe ga ik dit inkleden? Wat voor introductie wil ik maken, hoe ga ik stilstaande foto's verwerken in de film? Welke zogenaamde asbakshots vind ik in de film passen en welke niet?

Ik heb niet zoveel tijd meer dus ik ga proberen de komende dagen verschillende dingen proberen en dan een keuze maken in welke vorm ik het uiteindelijk ga gieten.