donderdag 8 oktober 2009

Hoe nu verder?

Naar aanleiding van de vorige werkbespreking en mijn eigen gedachtegangen over de straat zijn er een aantal dingen die overwegingen nodig hebben.

Op de eerste plaats: ga ik zelf gluren of ga ik het gluren vastleggen, of een combinatie hiervan? Is zo'n combinatie uberhaubt mogelijk? Mijn eerste idee mbt het gluren was het gevoel van het bekeken worden vastleggen. Dit blijkt echter niet erg makkelijk. Ik heb ondertussen beelden van mensen die uit ramen naar buiten kijken, van de spiegeltjes en van een webcam die de straat in de gaten houdt. Dragen deze beelden het gevoel uit dat mensen in de gaten worden gehouden? Ook heb ik foto's gemaakt door zelf te gaan gluren. Door het kijkertje van mijn voordeur, door een spiegel te gebuiken om de straat te fotograferen. Ook heb ik verschillende foto's gemaakt van weerspiegelingen van mensen die op straat bezig zijn.

Hoe ga ik dit tot een boeiend verhaal maken. Op dit moment denk ik hier als volgd over: Ik wil foto's gaan maken bij mensen binnen met de straat als uitzicht. De foto's van de glurende mensen, de webcam en de spiegeltjes wil ik gebruiken als observerende foto's van het gluren op straat. Tot slot wil ik de jagende foto's van de mensen op straat gebruiken. Op deze manier zal ik proberen 3 lagen in beeld te brengen. Ten eerste bij de mensen binnen, ten tweede de straat waarin de muren en huizen "ogen" hebben, als derde wil ik de jagende foto's gebruiken. Dit laatste om aan te geven wat er begluurd wordt. Op zich zijn dit veelal alledaagse dingen, zoals telefoneren, praten met andere mensen. Ook wil ik 's avonds het een en ander fotograferen, misschien dat dit kan bijdragen aan het begluurd worden gevoel.

26 september

Spiegels


Gluren

Gluren via spiegels en kijker