dinsdag 19 mei 2009

Bespreking 9 mei

Tijdens de bespreking van 9 mei heb ik mijn eerste foto's, bevindingen en ideeën gepresenteerd. Wat ik tijdens mijn eerste sessies in de parkeergarage heb ontdekt is dat het werk vooral erg saai is. Er komen over het algemeen erg weinig mensen en de werkzaamheden zijn niet echt inspirerend. Tijdens de tweede sessie kwamen af en toe dronken mensen langs wat voor enig vermaak zorgde. Leegte en saaiheid zijn voor mij dan ook de onderwerpen waar ik mee verder wil gaan.

Een aantal interessante tips kwamen van mijn klasgenootjes en Michiel.
1. Maak een keuze voor de saaiheid of de schaarse enerverende momenten.
2. Fotografeer de nachtwaker zelf! Zijn gezicht kan boekdelen spreken over hoe hij het werk ervaart.
3. Tot slot gaf Michiel de tip om een sequentie van veel foto's achter elkaar te maken die de sleur en saaiheid weergeven.

De komende week zal ik aan de slag gaan met het fotograferen van nog een parkeergarage. Ook zal ik het overdag slapen en hiermee verbonden slapeloosheid gaan proberen te verbeelden. Dit laatste ga ik doen door een leegstaande kamer in te richten als slaapkamer waar ik mij de hele dag ga bezig houden met slapeloosheid. Ik ga dan fotograferen wat ik doe en zie als ik slapeloosheid ervaar. Ook ga ik aan de slag met de portretten van de nachtwaker.