donderdag 16 oktober 2008

Werkbespreking

Vrijdag 11 oktober ben ik zelf begonnen met het selecteren van de foto’s. Ik heb een keuze gemaakt uit foto’s met verschillende perspectieven en foto’s die verschillende kanten van de duiker laten zien. Zo heb ik foto’s geselecteerd die zaken laten zien die een duiker in de straat wel kan doen (roken door de snorkel, bier drinken door het mondstuk) en zaken die niet kunnen (kleding passen, haar laten knippen). Ik heb zowel foto’s uitgezocht die de duiker in het geheel laten zien als ook foto’s die slechts details van de duiker laten zien.

Zaterdag 12 oktober hebben we de foto’s bij elkaar gebracht om ze vervolgens te presenteren. Vanuit Bart kwam de kritiek dat de worsteling die de fysieke beperking als duiker met zich mee brengt niet echt uit de foto’s spreekt. Mels en Bart vonden beide de foto’s die de duiker als geheel laten zien niet goed. Bart en Mels spoorden ons aan om met beelden te komen die slechts kleine zaken van de duiker laten zien om zo de verbeelding van de kijker te prikkelen. Er moet zogezegd ruimte zijn voor interpretatie en verbeelding van de kijker. Tot slot hebben Bart en Mels samen aangegeven dat zij het een goed idee vinden om een filmpje te maken over het onderwerp ipv. foto’s. Dit is een idee waar we dan ook mee aan de slag gaan.

We hebben als afsluiting van de zaterdag besloten om donderdag 16 oktober samen te komen bij mij thuis. Individueel zullen we in de komende dagen een script gaan bedenken. Dit zullen we dan op donderdag gaan samenvoegen tot een geheel. Op donderdag 23 oktober gaan we dit dan filmen.

Wordt vervolgd…...

Donderdag 9 oktober

Op donderdag zijn we verder gegaan met het fotograferen van de duiker in de straat. Achtereenvolgens zijn we in de kledingzaak, het restaurant, de V&D en in het cafĂ© Het Wild Vercken geweest. Ook hebben we op straat nog enkele foto’s genomen. De mensen op de straat keken wederom raar op van mijn verschijning. Een aantal anekdotes van omstanders zijn de moeite waard om te noemen.

“Laten ze je de hele dag zo rondlopen, zal je aanstaande leuk vinden.”

“Mag ik een foto van je nemen?”

“Ga jij op jacht naar de krokodil in de Binnen Dieze? Ik heb hem wel eens gezien, wees voorzichtig.”

Dit laatste lijkt een grap, maar er was echt een man die serieus dacht dat ik op een krokodil ging jagen. Natuurlijk beaamde ik dit en verzekerde ik de man dat ik een expert was en zeker voorzichtig zal zijn tijdens mijn jacht.

De foto’s van dit avontuur zijn hieronder te zien…..