donderdag 11 september 2008

De straat vertelt...



Voor de eerste opdracht hebben we de straat "Achter het stadhuis" tot onze beschikking. Aan de hand van geschiedenis van de straat en dingen die we daar nu zien en ontdekken gaan we een documentaire maken.

Zaterdag 6 september zijn we voor het eerst naar de straat gegaan. Wat mij direct opviel is het aantal chique winkels, de overvolle kinderschoenenzaak en de oude stamkroeg op de hoek. Ook loopt de Binnen Dieze (een riviertje) onder de straat. Deze is echter niet zichtbaar. Tussen het druk winkelend publiek verschijnt een chique auto die vanuit het stadhuis komt rijden. De mensen wijken uiteen.

Tot slot hebben we een afspraak gemaakt bij de kroeg voor een interview.

Op donderdag 11 september hebben we een interview gehad bij de kroegeigenaar van Int Wild Vercken.
Hij heeft ons veel verteld over de straat, de kroeg en andere winkeliers. Bij de kroeg komen veel oude stamgasten die hier al jaren komen. Volgens de kroegbaas vertellen zij verhalen over vroeger.


De laatste dagen hebben we informatie gezicht over het verleden van de straat.
Het blijkt dat de straat een multicultureel verleden heeft.
Wat mij opviel is dat de straat, door de vele Joodse inwoners, vroeger Jericho heette. Verder hebben we onze plannen op een rijtje gezet en besproken. De komende twee weken zullen we besteden aan het verder zoeken naar achtergrond info.

Momenteel ben ik zelf bezig met het fotograferen van ochtendrituelen. Ook heb ik met een aantal andere studenten de studio geboekt om hier het een en ander in uit te proberen om daar weer van te leren.