donderdag 11 juni 2009

Ik wil een boekje...

Laatste bericht... Deze week heb ik een aantal zaken uitgedacht. Hoe kan ik door middel van mijn presentatie mijn verhaal versterken. Legio mogelijkheden, maar ik ben gaan kijken in kantoor benodigdheden winkels. Hier kwam ik puzzelboekjes, lelijke logboeken enz tegen. Ik heb van alles gekocht. Zweedse puzzels, sudoku boekjes, notitie boekjes. Ik heb de verschillende dingen bekeken en ben tot de conclusie gekomen dat een specifiek Sudoku boekje aan mijn wensen voldoet. Puzzeltjes belichamen voor mij tijdverdrijf en zelfs wel verveling. Ik denk dat de keuze voor deze vorm mijn foto's extra kracht bij kan zetten. Ik heb dit idee besproken met verschillende klasgenootjes en de reacties waren gemengd. Er is natuurlijk het ea op aan te merken. Is het geloofwaardig dat de nachtwaker zijn foto's in een Sudoku boekje gaat plakken? Misschien niet, of misschien ook weer wel. Er resten mij nog steeds een hoop vraagtekens. Vanavond heb ik de foto's geordend en in het boekje geplaatst. Voor mijn gevoel werkte dit wel dus ik ga hiervoor.... We zullen gaan zien wat zaterdag mij gaat brengen....

Feedback Bas, Michiel, 6 juni

Laatste werkbespreking. Tijdens deze werkbespreking heb ik mijn drie verschillende series meegenomen: de dag, de nacht, de portretten. Ik was benieuwd naar de feedback, zeker omdat ik nog moest gaan bepalen hoe mijn presentatie eruit moet komen te zien.
Ik had 4 ideeen om mijn werk te gaan presenteren.

1. Lichtbak.
2. Drie beeldschermen met daarop de verschillende series.
3. Boekje, (wellicht een logboek of kasboek wat de nachtwakers gebruiken).

Verschillende kritieken op de foto's werden op de eerste plaats geuit. Sommige foto's weglaten, volgorde veranderen. Te veel om op te noemen, maar in ieder geval stof tot nadenken. Michiel gaf aan omdat mijn nachtwaker een slaapstoornis heeft dat het wellicht interessant kan zijn om foto's van de dag en de nacht door elkaar te gaan halen. Zo zou het idee kunnen ontstaan dat de nachtwaker het gevoel van tijd en dag/nacht kwijtraakt. Omdat saaiheid een van mijn centrale thema's is raadde Michiel ook aan dat ik veel van de foto's van de beeldschermen en de wekker in mijn vertellen op kan nemen. Dit laatste is een advies wat ik ook zeker ter harte ga nemen. Michiel plaatste zijn vraagtekens bij het drie schermen idee. Dit zou er op kunnen gaan lijken dat de nachtwaker in de gaten gehouden wordt. Weer iets om mee te nemen.

Bas gaf nog een aantal nuttige kritieken. Hij was tegen het door elkaar gooien van de foto's. Hij gaf aan dat de foto's rond thema's gegroepeerd kunnen worden. Dit hebben we in de les gedaan en idd er ontstonden interessant combinaties. Conclusie van de dag: ik weet niet hoe ik het wil gaan presenteren en ik heb nog veel denkwerk te doen.