donderdag 6 november 2008

Eindproduct

Afgelopen zaterdag hebben we onze film laten zien aan de klas en aan Mels en Bart. Direct kwamen er een aantal kritieken. Het Darth Vader geluid werd direct afgeschoten omdat het de duiker direct verraadt. Ook verraadt het beginshot teveel. De film werd ook als erg lang ervaren en het advies werd gegeven om de film korter te maken. Wout kwam met de opmerking dat zowel de fysieke beperking als ook de vervreemding beide in de film zaten, maar beide te weinig uitgediept. Tot slot kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat het grootste deel van het afronden van de film in de montage zit. Met deze kritieken en adviezen zijn we in de loop van de week aan de slag gegaan.

Op dinsdag hebben we bij mij thuis een meeting gehad waarin we de kritieken zijn gaan ordenen en de kritieken zijn gaan ombouwen naar onze eigen ideeën. Karin had al het een en ander gemonteerd waarmee we goed aan de slag konden. We hebben besloten om verschillende zaken in het beeld te veranderen en om het geluid aan te passen. Ook hebben we besloten om vooral met het vervreemdende effect aan de slag te gaan.

Vandaag zijn Marjolein en ik naar Bart gegaan. Bart is een goede vriend van mij die ervaring heeft met monteren. Onze ideeën die we dinsdag hadden uitgewerkt hebben we vandaag met Bart besproken en we zijn aan het monteren gegaan. Het beeld is op verschillende vlakken aangepast en het geluid is er in het geheel opnieuw onder gezet. We hebben alleen het geluid gebruikt wat we daadwerkelijk hebben opgenomen. Dit hebben we opnieuw gerangschikt en onder de beelden gezet.

Kortom: Deze week hebben we hard gewerkt om de film af te krijgen. Nu maar hopen dat ie in de smaak valt. Zelf ben ik tevreden over de film, ook over de titel die we bedacht hebben....